Jednou z vecí, ktoré každá firma potrebuje, aby prosperovala, sú dobré vzťahy medzi jej zamestnancami. A viete, kde v práci sa najlepšie utužujú vzťahy? No predsa vo firemnej kuchynke! Čo by v nej nemalo chýbať?
Spotrebiče
Začnime spotrebičmi. V prvom rade by vo firemnej kuchynke nemala chýbať chladnička, aby si zamestnanci mali kde odkladať potraviny, ktoré musia byť v chlade. Na prihrievanie jedál potom treba mikrovlnku. Samozrejmosťou by mali byť varná kanvica a kávovar. A aby sa neplytval čas umývaním riadov, hodí sa aj umývačka.
Úložný priestor
Okrem spotrebičov musí byť aj vo firemnej kuchynke dostatočný úložný priestor na potrebné vybavenie (a aj to vybavenie samotné). Mimochodom, pri výbere materiálu, z ktorého bude firemná kuchynka, je dobré dbať na odolnosť a jednoduchosť údržby, keďže určite bude frekventovane využívaná.
Zásoba nielen kávy
Keďže mnohí pracujúci ľudia si nevedia predstaviť začiatok pracovného dňa bez šálky kávy, nemala by vo firemnej kuchynke chýbať ani zásoba kvalitnej kávy arabica. Pre tých, čo uprednostňujú čaj, je dobré mať pripravený aj ten a vždy sa hodí aj nejaké to mlieko, cukor, soľ, či dokonca med.
Dostatok miesta pre všetkých
V úvode sme spomenuli, že firemná kuchynka je (okrem iného) miestom, kde sa utužuje kolektív. To znamená, že spomínanú kávu alebo drobné občerstvenie by si mali mať možnosť vychutnávať spoločne priamo v kuchynke a nie niekde pri konferenčných stolíkoch v kanceláriách, či iných priestoroch firmy. Dostatok jedálenských stoličiek a stolov je tak ďalšou nevyhnutnosťou.
Koše na triedenie odpadu
A na záver nesmieme zabudnúť na odpad, ktorý (ako v každej kuchyni) predsa vzniká aj vo firemnej kuchynke. Ekológia je tu na mieste, takže by v nej nemalo chýbať viacero košov na efektívne triedenie odpadu.
Zdroj obrázka:
Autor: New Africa / Stock.adobe.com